Új szabályok vonatkoznak a tömegrendezvényekre

Új szabályok vonatkoznak a tömegrendezvényekre

Nemrég újra kinyithatnak a színházak és a mozik is, igaz a nézőtér korántsem telhet meg egészen. Szerdától új szabályok vonatkoznak a tömegrendezvényekre, amik kockázati szint alapján határozzák meg az adott eseményen szervezései keretét.

Az első kategóriába tartoznak a kevésbé kockázatos rendezvények, ahol a résztvevőknek ülniük kell és FPP2 kategóriájú maszkot viselnek és nem fogyasztanak ételt és italt. Ide sorolhatjuk a kulturális rendezvényeket, tehát a színházi előadásokat, az ülőkoncerteket és a mozikat is. A szervezők eldönthetik, hogy maximum 100 személyt fogadnak, vagy pedig kihasználják az adott terem maximális befogadóképességének 50 százalékát.

A második kategóriába tartoznak a közepes kockázati szintű események, ezeken rendezvényeken is állandó ülő- vagy állóhelyek vannak. De nem kötelező álandóan a maszkviselés, a résztvevők ételt és italt fogyaszthatnak. Ebbe a kategóriába soroljuk a sporteseményeket, valamint a mozikat is, ha a szervezők úgy döntenek, hogy a nézők fogyaszthatnak ételt a vetítés alatt. Itt is 100 személyt lehet fogadni, vagy pedig a kapacitás 25 százalékát.

A harmadik kategóriába a legkockázatosabb rendezvények tartoznak. Itt az embereknek nincs állandó ülő- vagy állóhelye, és az esemény ideje alatt nem kötelező a maszkviselés. Ebbe a kategóriába tartoznak a lagzik, a bálok, a családi vacsorák, a szórakozóhelyek és az egyéb táncos, zenés mulatságok. Ezeken a rendezvényeken a maximális létszám 20 fő lehet, és névsort kell vezetni a vendégekről.

Vörös Terézia epidemiológussal, a dunaszerdahelyi Regionális Közegészségügyi Hivatal járványügyi osztályának vezetőjével Rácz Vince beszélgetett a Pátria Reggeli című műsorában.

0113 Vörös Terézia Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame