Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Élesen bírálta a Szlovákia és az USA közt megkötött védelmi együttműködési megállapodást Maroš Žilinka főügyész. Mindeközben Žilinka épp Oroszországba készül megünnepelni az orosz ügyészség megalapításának 300. évfordulóját. Žilinka bírálata ellen felszólalt Jaroslav Naď védelmi miniszter is. Oroszországi látogatása ellen pedig nyolc szlovák EP képviselő tiltakozott. De a sajtóban is komoly bírálat érte a főügyészt oroszpárti megnyilvánulása miatt.

Tovább fokozódik a Szövetségen belüli feszültség. Jakab Elemér, a HÍD platform tagjának a Szövetség Országos Tanácsának tagsága ellen szólaltak fel az MKP- és az Összefogás-platformok is. Jakab tagsága ellen tiltakozott Berényi József MKP platformelnök is. Az üggyel kapcsolatban pedig a napokban megszólalt Bugár Béla is.

Az egész országot sokkolta a leitatott és bántalmazott 11 éves lány esete. Több politikusok is megszólaltak az ügyben. A hétvégén pedig felháborodott tömeg gyűlt össze a kislány egyik támadójának háza előtt, a helyzet órákig feszült volt, a rendőrségnek kellett közbeavatkoznia és biztosítani az helyszínt.

Közéleti-politikai összefoglaló Szilvássy József újságíróval a Pátriában. A műsort Kőváry Sólymos Karin vezette.

0110 Szilvássy József Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame