Himnusz-tilalom - Bastrnák bocsánatot kért

Himnusz-tilalom - Bastrnák bocsánatot kért

A parlament elfogadta: hétezer eurós büntetés fenyeget, ha nyilvános rendezvényen elhangzik más állam himnusza, így a magyar is. A törvénymódosítást a Paraméter fedezte fel.

Március végén a képviselők megszavazták az SNS képviselőinek azon törvénymódosítását, amely a Szlovák Köztársaság állami jelképeiről és azok használatáról rendelkezik. A módosítás értelmében "Az állami himnuszt államünnepek, emléknapok, évfordulók és más jelentős országos vagy helyi jellegű események alkalmával játsszák vagy éneklik; más ország állami himnuszát csak akkor játsszák vagy éneklik, ha jelen van az illető ország hivatalos küldöttsége. Ugyanakkor az államfő még megvétózhatja a módosítást.

A szabályozást a 13 fős Híd 9 képviselője is megszavazta, Cséfalvay Katalin és Peter Kresák tartózkodtak, Bugár Béla és Peter Antal nem volt jelen, azaz egyikük sem szavazott ellene. Bartalos Éva Bastrnák Tiborral a Híd frakcióvezetőjével és Világi Oszkárral a dunaszerdahelyi DAC futballklub tulajdonosával beszélgetett a Reggeliben.

Bastrnák Tibor_Világi Oszkár Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


dunaszerdahelyi.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame