Fehér István dosszié

Fehér István dosszié

antiszemitizmus.jpg


"Nem kell jogásznak lenni ahhoz, hogy tudjuk, hazaárulásért kötél, jobb esetben golyó jár. Remélem ezek a cionista férgek ki fogják érdemelni!" Többek között ezeket a sorokat publikálta Fehér István komáromi gimnáziumi tanárt idézve két szlovákiai magyar hírportál. Fehér István földrajztanár neve nem ismeretlen a közéletben, hiszen egyike azoknak a szlovák állampolgároknak, akik a szlovák-magyar kettős állampolgárság kapcsán elveszítették szlovák állampolgárságukat. Fehér István vállalta a beszélgetést a Pátria Rádióban is. Hol húzódik, van-e határa a szólásszabadságnak egy közalkalmazottnál, jelen esetben egy tanárnál?  


Fehér István Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Fehér István mellett támogatói kör alakult ki a közösségi hálón több mint 1100 résztvevővel. A többek között "Izrühelről" publikáló gimnáziumi tanárról egy jelenlegi diákja, a 4-es Balogh Péter, valamint egy egykori tanítványa és volt diákjának édesanyja, Kartai Erzsébet is mikrofonunk elé állt.

Balogh Péter, Kartai Erzsébet Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hol húzódik, illetve van-e határa a szólásszabadságnak egy közalkalmazottnál, jelen esetben egy tanárnál? Van-e elvárható magatartás iskolán belül és azon kívül? Ezeket a kérdéseket jártuk körbe Andruskó Imre, a komáromi Selye János Gimnázium igazgatója, Fehér István munkáltatója segítségével.

Andruskó Imre Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Juraj Draxler, oktatási miniszter az iskolákban tartandó előadások kapcsán elmondta, hogy vigyázni kell arra, hogy a menekültekről olyan személyek tájékoztassák a diákokat, akik reális, és nem szélsőséges képet festenek az Európába érkezőkről. A miniszter szerint nem szabad elzárkózni az ilyen irányú beszélgetésektől, de az iskoláknak apolitikusnak kell maradniuk. A minisztérium és az Állami Tanfelügyelet figyelni fogja a szélsőséges szervezetek és a tanárok kommunikációját és amennyiben veszélyeztetettnek érzi a diákokat, az iskolákat, közbeavatkozik.

Draxler a minisztérium portálján is megjelent véleményében külön kiemelte a közösségi hálókon megjelentetett véleményeket.

A minisztérium tehát választ adott arra a kérdésre, hogy hol húzódik, van-e határa a szólásszabadságnak egy közalkalmazottnál, például egy tanárnál, illetve hogy van-e elvárható magatartás iskolán belül és azon kívül?

Fehér István megemlítette az interjúban az egyik vele kapcsolatos cikket jegyző újságírót, Czímer Gábort is, akit telefonon értünk el.

Czímer Gábor Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

"Nem kell jogásznak lenni ahhoz, hogy tudjuk - HAZAÁRULÁSÉRT MINDENÜTT KÖTÉL, JOBB ESETBEN GOLYÓ JÁR! Remélem, ezek a cionista férgek ki fogják érdemelni."
Az adás óta hallgatóink olyan fényképeket bocsájtottak szerkesztőségünk rendelkezésére, melyek szerint Fehér István még 2015 januárjában a "holokamuról" szóló posztokat, azaz a holokausztot tagadó cikkeket is megosztott azok tartalmával egyetértve. Ezek többek között azt állítják, hogy idézzük "Treblinka nem volt tisztán megsemmisítő tábor, hanem átmenőtábor, ahol sok zsidó életét mentették meg fürdővel fertőtlenítéssel, ruhacserével"...
Ezt követően kerestük meg Szalay Zoltán jogászt, hogy megkérdezzük - hogy látja a jog az ilyen megnyilvánulásokat?

Szalay Zoltán Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Egy másik jogásznak, Fiala-Bútora Jánosnak az elektronikus portálok által publikált anyag alapján felállított szakvéleménye szerint a megjelent kijelentések kimerítik a közösség elleni izgatás tényállasát - ám akár még súlyosabb, az élet elleni bűncselekményekkel kapcsolatos tényállás is szóba jöhet...

riporter: Vasik János, fotó: facebook

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame