Visszahallgatnám - NAPPALI 2021_12_09

Visszahallgatnám - NAPPALI 2021_12_09

2021 december kilencedikén a Nappaliban a következő témákkal és beszélgetésekkel várta a hallgatókat a szerkesztő-műsorvezető Jakubecz László:

1, Covid-körkép sorozatunkban ezúttal Mexikóba látogattunk. A latin-amerikai országban tartózkodik Juhász „Rokkó” József, a neves performer és író, akinek a napokban jelenik meg Tetovált papír című új kötete. Erről is beszélgettünk, és persze a mexikói „covid-helyzetről”, na meg egy különös fesztiválról is, aminek a célja, hogy egyszer a csendnek is legyen világnapja...
JUHÁSZ ROKKÓ JÓZSEF Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


2, 1918 december 9-én adta ki dadaista kiáltványát Tristan Tzara. Mi volt a jelentősége, egyáltalán, miről szólt a dadaizmus? Az Eseménynaptár pluszban Dr. Dobó Gábor irodalomtörténészt, a budapesti Kassák Múzeum tudományos munkatársát kérdeztük.
DADAIZMUS Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


3, Keményen kikelt Ferenc pápa az Európai Bizottság azon – egyébként később visszavont – dokumentuma ellen, amely alapján „ünnepre” cserélték volna a „karácsony” kifejezést a hivatali kommunikációból. A populizmussal kapcsolatban is volt néhány keresetlen szava... Mi a véleményed? rovatunkban Dr. Beer Miklóssal, a Váci egyházmegye nyugalmazott püspökével beszélgettünk.
DR BEER MIKLÓS Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


4, Művészek lockdown idején – stúdióvendégünk volt a pozsonyi színésznövendékekből gründolt Trepp színházi platform két tagja, Melecsky Kristóf és Katona Eszter, akik elmondták, milyen az, ha néhány nappal egy színházi bemutató előtt zárják le az országot. És telefonon kapcsoltuk a nemrég Év festménye-díjjal kitüntetett Koszorús Rita képzőművészt is, valamint egykori egyetemista évfolyamtársát, Németh Krisztiánt.
TREPP, Koszorús Rita és Németh Krisztián Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


rádió.jpg

fotó: thecomeback.com

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame