Visszahallgatnám - Nappali 2021. X. 26.

Visszahallgatnám - Nappali 2021. X. 26.
2021 október 26-án a szerkesztő-műsorvezető Jakubecz László a következő témákkal és beszélgetésekkel várta a hallgatókat:

9-10 ÓRA KÖZÖTT:
Október elején nyílt meg az aradi vértanúk portréinak állandó kiállítása a margonyai Dessewffy-kastélyban. Az eseményen rádiónk is jelen volt. Összeállításunkban Hanesz Angelika a Csemadok Kassai Városi Választmányának elnöke, valamint Duncsák Attila és Szabó Ottó képzőművészek, a szakmai bíráló bizottság tagjai szólalnak meg. A tudósításban rövid részletek hallhatóak a Csermely, a Vox Columbellae, és a Laudate Dominum énekkarok ünnepi műsorából. Köteles Szabolcs helyszíni riportja.
Margonya - Köteles -interjú Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


10-11 ÓRA KÖZÖTT:
Két új előadással is jelentkezett a közelmúltban a Vekker Műhely, amely azzal a céllal jött létre 2013-ban, hogy Szlovákiában is meghonosítsa a színházi nevelés műfaját. Kuklis Katalin színész és drámatanár, a Vekker tagja volt stúdióvendégünk. 
Kuklis Katalin - interjú Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


11-12 ÓRA KÖZÖTT:
A koronavírus az életünk számos területére hatással van. Sokszor hallottuk, hogy a gyerekekre kevésbé veszélyes a vírus, ám a lelki hatásairól talán nem beszéltünk, beszélünk eleget. Szakemberek szerint pedig igenis fontos lenne, hogy kérdezzük meg a körülöttünk és velünk élő gyerekeket arról, hogy mi okoz számukra nehézséget, mivel tudnak könnyen, és mivel nehezebben megbirkózni. Ez talán abban is a segítségükre lehet, hogy a jövőben kapaszkodót nyújtson, ha egy- egy nehezebb helyzetben találják majd magukat. Szmolka Orsolya pszichológussal beszélgettünk. Az interjút Szalai Réka készítette.
Szalai Réka beszélgetése Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


rádió.jpg
fotó: thecomeback.com

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame