Visszahallgatnám - Nappali 2021 X. 21.

Visszahallgatnám - Nappali 2021 X. 21.

Az október 21-i Nappaliban a következő témákkal foglalkozott a szerkesztő-műsorvezető Jakubecz László:

MAGAZINUNK ELSŐ ÓRÁJÁBAN

Pozsonyban nyílt kiállítása az ungvári származású, később Kassán kiteljesedő Duncsák Attila festőművésznek. Életéről és művészetéről Szaszák György publicistát kérdeztük.

SZASZÁK GYÖRGY Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


MAGAZINUNK MÁSODIK ÓRÁJÁBAN

Október közepétől játssza bérletes nézőinek a komáromi Jókai Színház Henrik Ibsen halhatatlan drámáját, a Peer Gynt-öt. Az előadást a Soproni Petőfi Színház és a Csavar Színház közösen vitte színre. A Csavar Színház Kiss Szilvia és Gál Tamás, a neves színészházaspár szerelemgyermekeként jött létre, közel 15 évvel ezelőtt. Azóta már sok víz lefolyt a Dunán, és sok minden változott. Talán a legnagyobb változás az, hogy közben Gál Tamás megkapta a legjobb szlovákiai színészteljesítményért járó Dosky, vagy Deszka-díjat, tavaly pedig megválasztották a Jókai Színház élére igazgatóként. Gál Tamás és Kiss Szilvia annak kapcsán fáradtak be stúdiónkba, hogy október 20-án Pozsonyban, a Szlovák Nemzeti Színház új épületében volt megtekinthető a Peer Gynt. Velük érkezett a Kossuth-díjas Boráros Imre is, aki szintén játszik az előadásban. Elsőként Gál Tamás színművészt hallják…

GÁL T., KISS SZ., BORÁROS I Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


MAGAZINUNK HARMADIK ÓRÁJÁBAN

Tájak és emberek - új történelmi-turisztikai rovatunkban a mai Szlovákia területén található magyar vonatkozású emlékek és történelmi színhelyek nyomába eredünk. Az első részben Korpás Árpád idegenvezetővel beszélgettünk.

KORPÁS ÁRPÁD Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Mi a véleményed? - Fiala-Butora János fogyatékosságügyi szakembert kérdeztük arról, milyen helyzetben vannak ma térségünkben a fogyatékossággal élő emberek.

FIALA BUTORA JÁNOS Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


rádió.jpg


fotó: www.lfgdating.com

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame