Derült égből villámcsapás - leváltották a SND prózai társulatának igazgatóját

Derült égből villámcsapás - leváltották a SND prózai társulatának igazgatóját

Idén ünnepli megalakulásának 100-ik évfordulóját a Szlovák Nemzeti Színház. A jubileumi évad kezdetén váratlanul leváltották a prózai társulat igazgatói posztjáról Michal Vajdičkát. A döntés sokakban nemtetszést váltott ki, de mi állhat a háttérben?

Miként vélekedik a kialakult helyzetről Peter Kováč? Jakubecz László arról is kérdezte az újonnan kinevezett társulati igazgatót, hogy milyen hangulat uralkodik jelenleg a társulaton belül...Közreműködött: Csenger Ferenc Peter Kováč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Az újonnan kinevezett igazgató után halljuk, mit gondol a történtekről a leváltott, Michal Vajdička...  Michal Vajdička Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nem csak a Szlovák Nemzeti Színház, a félszázéves kassai Thália is jubilál idén. Nem felhőtlen azonban az ünneplés, vagy legalábbis nem gondoktól mentes... Czajlik Józseffel, a Thália Színház igazgatójával beszélgettünk.  Czajlik József Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

SND-Nová-budova-vchod1.jpg


fotók: topky.sk; profil.kultury.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame