Visszahallgatnám - Nappali 2021. 11. 25.

Visszahallgatnám - Nappali 2021. 11. 25.

2021 november 25-én a következő témákkal és beszélgetésekkel várta a hallgatókat a szerkesztő-műsorvezető Jakubecz László: 

1, Egy modernkori Noé bárkája-történet – november 26-án volt a Csónak, avagy előttünk a vízözön c. előadás bemutatója a komáromi Jókai Színházban. Összeállításunkban megszólaltak: a két főszereplőn, Szabó Viktoron és Jókai Ágin kívül Balaskó Edit rendezőasszisztens, Varga Emese dramaturg, a rendező Bagó Bertalan, valamint Gubík Ági, Matusek Attila és Holocsy Katalin színművészek. Stúdióvendégünk volt: Havran Kati színházi kritikus és újságíró.
Csónak, avagy előttünk... - összeáll Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


2, Visszapillantó az idei Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztiválra. Egy órás összeállításunkban megszólalt: a nívódíjas galántai Tsízió Diákszínpad vezetője, Ollé Krisztina, valamint a Csemadok Kassa-környéki Területi Választmánya-díjas tornai Vár-Lak színjátszó csoport vezetői, Kajkó Henrietta és Balázs Éva, ahogy a legjobb férfi színésznek választott Demko András is, továbbá a fesztivál fődíjas csoportja, a füleki Apropó Kisszínpad vezetője, Szvorák Zsuzsa, és az Apropó diákszínésze, Sonkoly Dalma. Interjút hallhattak Farkas Emmával is, a zsűri különdíjával jutalmazott komáromi Marianum gimnázium MEG+oldhatatlan egyenletek diákszínpadának egyik tagjával.
Egressy Béni - összeáll Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



3, Mennyire volt egyedi a hosszú beállítás? Min veszekedtek Latinovitscsal? Mikortól lettek keserédesek a Jancsó filmek? Jancsó Miklós idén lenne 100 éves. Ennek apropóján beszélgettünk Székfű András filmtörténésszel, akinek nemrégiben jelent meg a legendás rendezőről szóló kötete. Az interjút Köteles Szabolcs készítette.
Székfű András Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


rádió.jpg

fotó: ogefash.reviews

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame