Magyar-magyar iskola

Magyar-magyar iskola

A hét végén kerül sor a Szlovákiai Magyar Pedagógusok XXIII. Országos Találkozójára Rozsnyón. Az érdeklődés meglehetősen nagy volt, hiszem bőven megtelt az Óvárosháza nagyterme és a tematikus szekcióüléseken is telt házak voltak mind a 7 szekcióban.

A 7., úgynevezett "zárt" szakmai műhelyben meghívott résztvevők a szlovákiai magyar álláspontot alakították ki a "Tanuló Szlovákia" elnevezésű oktatáspolitikai vízióval kapcsolatban.

A szekcióülést követően beszélgetett Kiss Beátával, az MKP oktatáspolitikáért felelős alelnökével, a lévai Czeglédi Péter Református Gimnázium igazgatójával Vasik János. KissBeata_Pedagogustalalkozo_Vasik Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vörös Péter, a Híd parlamenti képviselője, az oktatási bizottság tagja is elmondta véleményét a "Tanuló Szlovákia" vízióval kapcsolatban - ám előtte még reflektált az Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Menyhárt József, az MKP elnöke budapesti tanácskozásán elhangzottakra is. VorosPeter_Pedagogustalalkozo_Vasik Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Rozsno_7B.jpg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame