Élet és halál kérdései – bioetikai összeállítás

Hangadó/Zvuk-Art

Élet és halál kérdései – bioetikai összeállítás

30. 06. 2017 16:17

Megengedhető –e a klónozás? Mi a helyzet a génmanipulációval? Szabad –e befolyásolnunk születendő gyermekeink nemét, intelligenciáját, zenei tehetségét? És egyáltalán, mi az a bioetika? Hogyan alakult ki és milyen kérdésekkel foglalkozik még? Aki válaszol: Dr. Kovács József orvos-bioetikus, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének igazgatója, az intézet bioetikai részlegének vezetője. 

BIOETIKA - Dr KOvacs
Stiahnuť audio súbor

Dr Kovacs.jpg

Bioetikai mini-ankét: Mi a véleménye az abortuszról, a mesterséges megtermékenyítésről, a szülés előtti vizsgálatokról, a klónozásról? Mi a véleménye az eutanáziáról? Akik válaszolnak: Bolemant Lilla, a nők és gyermekek jogait képviselő Phoenix PT elnöke, Őszi Ferenc testépítő, erősember,  Bokor Réka, a Jóvilágvan zenekar énekese és Urbán Péter, a Tandem PT vezetője.

BIOETIKA - ankét
Stiahnuť audio súbor

bioetika.jpg

Mit tehet egy nő, aki erőszak által esett teherbe? Mi az egyház válasza az olyan bioetikai kérdésekre, mint pl. az abortusz? Milyen segítséget tud nyújtani a bajba esetteknek? Miért ítéli el a mesterséges megtermékenyítést? Eutanázia vagy palliatív ellátás? Beer Miklós váci megyéspüspök...

BIOETIKA - Beer Miklós
Stiahnuť audio súbor

BEER Miklós.jpg

Bár megfelelő neveléssel boldog, szinte teljes életet élhetnének, a legtöbben mégis elvetetik vagy intézetben hagyják Down-szindrómás gyermeküket. Következzen most egy beszélgetés egy olyan anyukával, aki nem így tett. Gyarmati Andrea pszichológus, alkalmazott nyelvész és nyelvtanár blogot is vezet kislányáról, az ő közös életükről, szirkablog cím alatt. Jakubecz László elsőként arról kérdezte, kinek az ötlete volt a blog, s milyen céllal indult.

BIOETIKA - Gyarmati Andrea
Stiahnuť audio súbor

down-baba-Szirka.jpg

cekate.hr, 24.hu, kitzinger.hu, semmelweis.hu, vhegy.com

Hallgassa élőben / Živé vysielanie
??:??

Most sugározzák / Práve vysielame